50-годишният американец Крисуел, който потроши автобуси в Пловдив, бе доведен с

...
50-годишният американец Крисуел, който потроши автобуси в Пловдив, бе доведен с
Коментари Харесай

Пияният американец, потрошил автобуси в Пловдив: Не помня нищо, сложили са ми нещо в чашата!

50-годишният американец Крисуел, който потроши рейсове в Пловдив, бе доведен с белезници в Районния съд под тепетата през днешния ден, с цел да бъде прегледана мярката му за неотклонение. Мъжът твърди, че не помни нищо от вандалския акт и че е бил пийнал. 
Прочетете още
Припомняме, че на 30 ноември 50-годишният чужденец счупи стъклата на два рейса от градския превоз и една маршрутка. Превозните средства били спрели на автобусна спирка до Пето районно полицейско ръководство в Тракия. Изненадващо пред първия автобус изскочил мъж, който изкъртил една от чистачките и с нея почнал да нанася удари по предното стъкло. После се насочил към втория спрял автобус. Но този път изкъртил и страничния прозорец,  до който стояла пътничка. Накрая счупил стъклото и на маршрутката.

“Направих огромна неточност. Не помня. Ударих си главата в тази нощ. Готов съм да заплатя вредите и доста скърбя, не си припомням нищо. Последното, което помня е барът. Готов съм да остана в България до момента в който завърши правосъдния развой ", уточни американецът. 

Крисуел бил на бизнес посещаване у нас. Той е инженер по специалност и се занимава с компютри, също по този начин е фамилен. С тези претекстове отбраната изиска най-леката мярка - " подписка ". 

" Не си спомня нищо от действието. В обясненията си твърди, че е използвал огромно количество алкохол като счита, че са му поставили нещо в питието и по тази причина не помни нищо ", уточни и адвокатката на Крисуел. По думите ѝ чужденецът е подготвен да спомага. 

Защитата на Крисуел разясни, че американецът не е осъждан и не е публично рисков. Адвокатката добави, че Крисуел е под стрес, тъй като е в непозната страна и не знае български.

“Стресът, който отбраната твърди, че той изпитва не може да се съпостави със напрежението, който е предизвикал на очевидците, пред които се е случило действието. Затова ви апелирам той да остане в ареста ”, добави държавното обвиняване.

По данни на прокуратурата нанесените вреди по рейсовете са оценени за 6000 лв.. 

Държавното поиска американецът да остане в ареста, тъй като има опасения, че при по-лека мярка има заплаха да се укрие, тъй като няма непрекъснат адрес и е чужденец.

Съдът от своя страна обаче счете, че ако американецът остане отвън рамките на ареста не са налице предпоставки да се укрие, защото непознатото му поданство не може да бъде претекст, който да попречва на следствието. Магистратите считат, че той не би направил и друго закононарушение, в случай че му бъде наложена по-лека мярка. Така съдът наложи мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5 хиляди лв..
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР